FIBULA - Viking mantelspeld

Zilveren mantelspeld voor omslagdoek, op de schouder te sluiten.

hoogte 3.5 cm - breedte 3.8 cm - lengte pin 6 cm

gewicht 21 gram

Prijs € 42,95 excl. verzendkosten

Zilveren LEVENSBOOM YGGDRASIL

met runenrand

In de Noordse mythologie is de wereldboom of levensboom Yggdrasil de drager van de negen werelden.

De wortels staan voor het onbewuste of de jeugd, de stam voor het dagbewustzijn of volwassenheid en de kroon voor het bovenbewuste of wijsheid van de ouderen.

Omgeven door de Futhark, de 24 runentekens die alle facetten van het leven verbeelden.

Doorsnee 33 cm - dikte 1.5 mm - gewicht 13 gram.

Prijs € 36,95 excl. verzendkosten

Zilveren Runen ring

De tekens van de oude futhark liggen verhoogd op de ring.

Binnenmaat ring 1.8 cm - ringdikte 1.9 mm

gewicht 6 gram

Prijs €  34,95 excl. verzendkosten

Runenstaven

Runen staven zijn ontworpen om de natuurlijke energieën op te vangen zodat ze gekanaliseerd kunnen worden voor magische doeleinden, zoals het inwijden van objecten, invocaties (aanroepen, gebed), het in evenwicht brengen en harmoniseren van persoonlijke energieën.

De staaf is gemaakt van esdoornhout, en uitgerust met een kwarts kristal aan het eind om de energie gelijkmatig geconcentreerd door de staaf te laten vloeien.
De gebruikte kleuren zijn natuurlijk en gemaakt van rode oker met lijnzaad olie.

Rode oker is sinds Neolithische tijden gebruikt om het levensbloed weer te geven of, zoals in dit geval, het bloed, vergoten door de god Odin om de wijsheid van de Runen te verkrijgen.

De ingegraveerde runen zijn zo op de staf geplaatst dat zij de fysieke energie van de gebruiker vloeiend transformeren naar een hogere en krachtiger vorm. Reeds in oude tijden gebruikten de Noordse mensen het Runen alfabet, ook Futhark genaamd, in zijn geheel als talisman. Geschreven in de juiste volgorde vertegenwoordigt de Futhark de transformatie van de ziel van zijn wereldse bestaan tot een transcendente.

De Futhark op de staaf is verdeeld in drie delen, genaamd aetts, Het eerste deel vertegenwoordigt het in balans zijn van het zelf in de fysieke wereld, en correspondeert met het gebied van Midgard. De tweede aett is het proces van initiatie en transformatie, en correspondeert met Nifflheim, de Noordse onderwereld. De derde aett is het gebied van hogere wijsheid en een middel tot het komen van hogere kennis en correspondeert met Asgard, de woonplaats van de Goden.

Deze drie gebieden zijn drie spiralen die golven door Yggdrasil, de Wereldboom. Op een bepaalde manier is de staaf een microkosmos van de boom, die de energieën tussen de werelden verbindt en geleidt.

Lengte grote staaf: 28 cm - ronding 6 cm - doorsnee 2 cm - kristallen punt

Prijs € 49,95 exclusief verzending

Lengte kleine staaf: 17.50 cm - ronding 5 cm - doorsnee 1.8 cm - kristallen punt

Prijs € 32,95 exclusief verzending

 

Cabbyl Ushtey broche

Een mythische paardenfiguur van de Hebriden, de Cabbyl Ushtey, ook wel bekend als de Kelpie op de Hebriden.
Een beschemings symbool van waarschuwing voor alle mogelijke verleiding, in de vorm van een mooie en krachtige water paardgeest die elke vorm kan aannemen, ook die van een mens.

Materiaal: tin
Formaat: hoog 4.5 cm - breed 6 cm.

Prijs van € 32,95 voor € 24,95 exclusief verzendkosten