Hanger Geuzen penning
Voor- en achterzijde penning (halve maan)

Tekst voorzijde: liever turks dan paaps
Tekst achterzijde: in weerwil van de mis

materiaal: tin

Formaat: hoogte 3.5 cm
Prijs € 12,95 exclusief porto

Watergeuzen

Vanwege de strenge vervolging van Calvinisten door de Spanjaarden zagen een aantal Nederlandse edellieden zich in 1566 genoodzaakt het land te ontvluchten. Velen van hen besloten de strijd vanuit zee voort te zetten en noemden zichzelf ‘de watergeuzen’, naar het Franse woord voor armoedzaaier: ‘Gueux’. Willem van Oranje voorzag deze Geuzenvloot van kapersbrieven, waardoor ze geen piraten, maar vrijheidsstrijders waren. Lange tijd mochten ze gebruik maken van de Engelse havens, maar in het voorjaar van 1572 beval koningin Elisabeth hen te vertrekken.
Bestorming Den Briel

De Geuzen zetten daarop koers naar Texel, maar kwamen door een ongunstige wind uiteindelijk uit bij Den Briel. Daar werden ze benaderd door de lokale veerman, Jan Pieterszoon Koppelstok, die hen informeerde dat er slechts een klein Spaans garnizoen in de stad aanwezig was. De Geuzen trokken daarop naar de stad en schreeuwden ‘In naam van Oranje, doe open die poort!’, maar burgemeester Koekebakker weigerde dit.
Op 1 april 1572 bestormden de Watergeuzen daarom de stadsmuren en veroverden Den Briel.
Deze hanger is een symbool voor mensen die moedig zijn tegen de stroom in. 

 

Hanger Algiz - draadzilver

Lengte 5 cm - breedte 3 cm.

Algiz is de beschermingsrune

Een magisch beschermingssymbool in de vorm van de opgeheven klauwen van de havik ter verdediging.  Als de mist over het landschap trekt, doemt uit de nevel onvoorzien en onverwacht de hulp op die je zoekt. Juist op momenten dat je je eenzaam en verlaten voelt.

De Walkuren droegen de Algiz rune als teken dat zij de beschermers van de mensen en de overgegane gevallenen in de strijd waren. Algiz ondersteunt je in een moeilijke periode.

Prijs  12,50 euro, excl. verzendkosten

Keltisch setje Eeuwige Liefde.

Verfijnd zilveren setje, bestaande uit hanger, ketting en oorbellen.

Hoogte symbolen 2.5 cm, breedte symbolen 1.5 cm

De Keltische knoop symboliseert de samenhang van alle wezens en krachten in de wereld, maar ook van de geheime paden van het lot en de mysteries van de natuur. Een Keltische knoop staat voor reïncarnatie en eeuwige vernieuwing en geeft de drager bescherming en creativiteit. Hart en de handen staan voor eeuwige liefde.

Complete set € 32,50  exclusief verzendkosten

Hanger Sowelu, de zonrune. (Draadzilver)

Sowelu is de zegerune en hoort bij de Zonnegod. Het zonlicht dat geestelijk door je straalt. Groter symbool van kracht is haast niet denkbaar.

Formaat: lengte 6 cm. breedte 1.2 cm.

Prijs 12,50 euro, excl. verzendkosten

 

 

Triskel hanger zilver.

Ook wel Triskelion genoemd. De Triskel staat symbool voor de drie-eenheid in de mens, de eeuwige cirkelgang van het leven.

  • Annwn - het onderwereldgebied met kosmisch symbool de maan
  • Abred - het niveau van beproeving en het stoffelijke bestaan, kosmisch symbool de aarde
  • Gwynvyd - de geheel ontplooide geest, de toestand van liefde, kosmisch symbool de zon

Het harmoniseert lichaam, ziel en geest.

Formaat: doorsnee 3 cm. in mooi stoffen opbergzakje

Prijs 34,50 euro, excl. verzendkosten